Zasto pišem blog

U Srbiji ima mesta za blogere, i mogu da zarade. Moja ideja je sledeća: potreban ti je neki proizvod o kojem nemaš pojma ništa. Kreneš da traziš po netu i ne nalaziš ništa, ali se na kraju snađes i pitaš prodavca u prodavnici koja to prodaje. Neki drugar ti kaže svoje iskustvo, stric koji ze bavi poslom ti predloži šta da radiš itd... U tom grmu leži žbun. Uvatiš i napišeš blog o tome i eto, sledeći put kad neko bude tražio klima uređaje naćiće tvoj blog sa tvojim iskustvima, a ne tehnomaniju i klime sa cenama na sajtu. Može da se primeni za sve, gde kupiti adapter za ne znam ni ja šta, na šta obratiti pažnju... Jel ima logike? Na engleskom kad tražim nešto uglavnom nađem tekst vezan za to što tražim, a ne sajtove prodavnica.

Takođe treba beležiti reference i proveriti podatke makar iz 2 izvora kako ne bi završili ko onaj kreten koji je stavio članak iz news neta u svoju knjigu. Piše na blic.rs i b92.net. Eto ovako :D.

Zašto ja počinjem da pišem blog. Imam četiri razloga.

  • često mi se dešava da rešim neki problem a pritom izgubim dosta vremena na pretraživanje po internetima. Da bih imao kao neki dnevnik, bilo bi dobro beležiti korake koje sam pravio dolazeći do rešenja. Znači - kao podsetnik za rešavanje nekih problema.

  • druga stvar, može nekom drugom da bude korisno, a ako mene neko pita kako da se instalira štagod, da se ne bih smarao samo mu prosledim link i eto - čitaj.

  • treća stvar, ako neko bude čitao blog, imaću posetioce, znači mogu da stavim neku ogromnu background sliku na koju kad slucajno kliknes vodi do reklama, i tako postanem bogataš.

  • četvrto, kada nekada budem tražio posao, gazda (ako se razume u materije) pogleda neki blog i kaže "ovaj ima pojma, primljen je".

Onda jebiga, niko ne vidi šta god da napravim, mozda google malo bolje indeksira stvari ako neko piše o njima: kao sto kazu na shop talk show-u.

Isto motivacija;

Author

I plan to write more articles about common laravel components. If you are interested let’s stay in touch.
comments powered by Disqus